Forsiden | Forum | Vedtægter | Tips | Kontakt
Meget ondt er blevet sagt om Skaden, især af haveejere, der kun ser hvad der foregår lige foran deres næsetip, og det er da også sandt at kød står på denne fugls menu, ligesom det gør på uglers, falkes, flagspætters - og vores..! Næppe noget at hidse sig op over.
Dens danske navn er selvfølgelig heller ikke så heldigt som f.eks. det noget flottere klingende, engelske Magpie - eller dens latinske navn Pica Pica. Men det kan den jo ikke gøre for, og faktisk stammer dens navn fra formen på dens hale som man i gamle dage havde for sig skulle minde om formen på den øverste gren på et grantræ, en form som man netop kaldte 'skade'. Den er almindelig i bybilledet, trives fint blandt mennesker i storbyen, den er en såkaldt standfugl (den overvintrer her) og den har et muntert og sorgløst væsen når den hopper afsted med gadedrengehop eller kaster sig lodret i dybet fra tagrenderne. Ganske vist skræpper den, men selv det er også kun en del af dens repetoir og hvis der ikke er plads til en fugl der skræpper på Vesterbro, så er der vel ikke plads til den nogen steder.
Navnet er ikke valgt af medlidenhed med fuglen, hvilket den sikkert også er fløjtende ligeglad med, men for at bidrage med lidt velvilje overfor denne smukke og uretfærdigt udskældte fugl, ved at lade den lægge navn til vores forening.
Den har faktisk nogle gode egenskaber, som dog måske er lidt ukendte, blandt andet kaldes den for Nordens Paradisfugl, og menes ifølge gamle danske folkeminder både at bringe lykke til huset og at varsle snarlig bedring for syge.

Læs mere om Skaden på følgende links:
Dyrenes beskyttelse, Dansk Ornitologisk Forening, jellesen.dk, foderbrættet

Andelsboligforeningen blev stiftet i december 2005.